Postat pe 11/02/2022

imagine a articolului Răzvan Pîrjol, Chief Business Development Officer Winsedswiss Education Group: „România este o destinație turistică puțin cunoscută. Tot ce trebuie să facem este să stârnim curiozitatea”

Authentic and with many tourist areas of rare beauty, Romania remains, however, a less known tourist destination abroad.

Răzvan Pirjol, fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în prezent Chief Business Development Officer la Winsedswiss Education Group, companie elvețiană activă în domeniul educației, consultanței și managementului din industria ospitalității, a punctat în emisiunea online reINVENTAREA României că deși țara noastră este încă o destinație turistică mai puțin cunoscută, are toate avantajele să atragă turiști străini într-un număr mult mai mare.

Tot ce trebuie să facă, în special jucătorii din industria ospitalității, este să stârnească curiozitatea asupra cât mai multor destinații turistice locale.

„În prezent, România oferă autenticitate în sensul peisajelor, al naturii, al modurilor de viață din unele zone, precum cea a Transilvaniei sau a Bucovinei. Iar acest lucru reprezintă un avantaj pentru turismul local”, afirmă Răzvan Pîrjol.

În opinia acestuia, pandemia de COVID-19 a adus acestei industrii nu doar o perioadă greu încercată, ci și o lecție, una pozitivă: unitatea de care piața aceasta avea nevoie de mai bine de 30 de ani pentru a se transforma într-un mediu de afaceri competitiv și cu potențial.

„M-am bucurat să simt în acești doi ani pandemici unitatea industriei ospitalității. Pentru a crea un renume acestei industrii, trebuie să înțelegem că nu suntem dușmani, ci suntem parteneri în acest mediu de afaceri extrem de competitiv. Suntem parteneri pentru România, acea Românie pe care o vrem celebră peste hotare”, a punctat în cadrul emisiunii, Răzvan Pîrjol.

În ceea ce privește gradul de ospitalitate pe care-l reflectă industria în ochii turiștilor, Răzvan Pîrjol amintește faptul că a fi ospitalier însumează calități precum: generozitatea și empatia și, nu poți afișa cu ușurință ospitalitate, dacă tu însuți nu te simți confortabil cu tine și nu ești mulțumit de ceea ce faci.

„Ospitalitatea în această industrie se rezumă la modul cum se percep nevoile și așteptările clienților. Este esențial să poți satisfice aceste nevoi, dar este lăudabil și de preferat să poți să le anticipezi, pentru că doar atunci te vei transforma cu siguranță într-un campion”, susține Răzvan Pîrjol.

Un sondaj realizat la nivel național de către academia de ospitalitate ohma by winsedswiss, centru licențiat École hôtelière de Lausanne, relevă că jumătate dintre românii chestionați consideră că industria ospitalității și a serviciilor din țara noastră reflectă spiritul ospitalier românesc doar parțial, 30% – foarte puțin sau deloc, în timp ce doar 18% apreciază că „tradiționala” ospitalitate românească nu este doar un mit.

Asta deși, 10% dintre respondenți au subliniat că ospitalitatea românilor și resursele naturale sunt factorii care îi atrag pe turiști în destinațiile interne, 20% mizând mai degrabă pe gastronomia locală, iar 14% pe tradiții și cultură.

Sondajul național realizat de către academia de ospitalitate ohma by winsedswiss și intitulat „ospitalitatea la români” a fost realizat online, pe un eșantion de 1.201 persoane, în perioada septembrie-octombrie 2021.

sursa: forbes.ro

Imagine pentru articolul numit Sondaj: Doar 18% dintre români consideră că industria autohtonă a serviciilor și ospitalității reflectă spiritul ospitalier românesc

Jumătate dintre români cred că industria ospitalității și a serviciilor din țara noastră reflectă spiritul ospitalier românesc doar parțial, 30% - foarte puțin sau deloc, în timp ce doar 18% consideră că „tradiționala” ospitalitate românească nu este doar un mit, iar acest spirit este reflectat în domeniul serviciilor de la noi, într-o măsură mare și foarte mare.

Postat pe 05/11/2021

Citiți articolul complet

Următorul articol

Imagine pentru articolul numit Christine Schillings, CEO winsedswiss România: Ne-am angajat să formăm personal pregătit să lucreze imediat