Prima generație de studenți ai academiei în ospitalitate ohma Oradea a susținut examenul final ce a constat în pregătirea deschiderii unui hotel sau restaurant

Postat pe 22/07/2022

Săptămâna aceasta, studenții programelor Administrare Hotelieră și Arte Culinare din cadrul academiei ohma din Oradea, licențiată Vocational Education and Training by Ecole hôtelière de Lausanne, au trecut cu brio de două probe de examen ce le-au testat competențele dezvoltate pe parcursul a peste un an și jumătate, în care au studiat modulele începător, intermediar și avansat ale celor două parcursuri profesionale.

Unicitatea examenului, proiectat de trainerii academiei împreună cu specialiștii EHL Advisory Services, este dată atât de modalitatea în care au conlucrat studenții celor două divizii, ce au format echipe din viitorii experți în administrare hotelieră și din viitorii chefi, cât și de cerința proiectului. Astfel, studenții au avut de elaborat și prezentat un plan de afaceri pentru lansarea unui hotel sau restaurant, fundamentat pe o cercetare de piață, o strategie de marketing, structura unității, organigrama locurilor de muncă, lista de preparate și băuturi, resursele financiare necesare și bugetul previzionat pentru primii ani de activitate.

Proba practică susținută în fața profesorilor, de data aceasta aflați în poziția de oaspeți, a constat în efectuarea unui serviciu complet de tip Food&Beverages, ce a reprezentat o demonstrație a abilităților de tehnică culinară și de servire, la standardele excelenței.

Studenții au fost notați pentru interacțiunea cu clienții, competențele de comunicare și de prezentare, creativitatea și unicitatea conceptului, lista preparatelor și băuturilor, calitatea servirii și a preparatelor, acțiunile de promovare planificate, precum și pentru modalitatea în care au lucrat în echipă.

Deși provocator, așa cum au mărturisit chiar cursanții, examenul a dovedit evoluția tinerilor profesioniști în ospitalitate, urmând ca trei dintre ei să plece la sfârșitul lunii iulie într-un stagiu de internship în Cipru, la unul dintre partenerii academiei. Ceilalți studenți lucrează deja în restaurante și hoteluri din Oradea, iar alții își vor continua studiile.

Ceremonia de absolvire va avea loc în septembrie a.c., odată cu festivitatea de începere a cursurilor noii generații de studenți.

Academia ohma a fost inaugurată de winsedswiss România, cu sprijinul Primăriei Oradea, în septembrie 2020, Oradea devenind Orașul Ospitalității Altfel, datorită evoluției frumoase în direcția atragerii turiștilor prin servicii centrate pe excelența în ospitalitate.

Imagine pentru articolul numit Un român, printre personalitățile care au influențat evoluția Glion Institute of Higher Education (GIHE)

Fostul secretar de stat al turismului, comerț exterior și investiții străine din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Răzvan Pîrjol se numără printre cele 60 de personalități care au influențat evoluția Glion Institute of Higher Education (GIHE) din Elveția.

Postat pe 22/07/2022

Read the full article